Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 50dag
masło 1łyżka
oliwa 4łyżki
bulion 4szklanki
bułka 4szt
mąka pszenna 1łyżka
sól
pieprz
ser żółty 8łyżek (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa zapiekanka

Cebulę obrać, pokroić na cienkie półplasterki i zrumienić na rozgrzanej oliwie z masłem. Pod koniec smażenia oprószyć mąką. Zdjąć z ognia i rozprowadzić bulionem. Następnie gotować na małym ogniu 15min, odstawić i przetrzeć przez sitko. Doprawić. Kromki bułki zrumienić z obu stron. Zupę wlać do naczynia żaroodpornego na wierzchu położyć grzanki i posypać serem. Zapiec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak