Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w musztardzie i ketchupie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 10 plastrów
musztarda
cebula
ogórki kiszone
pieczarki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w musztardzie i ketchupie

Karkówkę kroimy w plastry. Lekko doprawiamy.

Ketchup i musztardę w proporcjach 1-1 mieszamy i smarujemy nimi mięso. Wkładamy do lodówki na noc.

Na drugi dzień w naczyniu żaroodpornym układamy mięso, na to kładziemy posiekaną cebulę, ogórki i pieczarki (nie było ich w oryginalnym przepisie). Ewentualnie można jeszcze posypać przyprawą dla wyraźniejszego smaku.

Pieczemy przez 1h w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak