Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z indyka na pikantnie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1,5 kg
czosnek 2 ząbki
boczek 6 plastrów
imbir
oliwa
miód 2 łyżeczki
papryczka chili
wino białe wytrawne 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: filet z indyka na pikantnie

mięso,posmarować roztartymi ząbkami czosnku,oprószyć solą i pieprzem.W brytfance rozgrzać olej,szybko obsmażyć mięso ze wszystkich stron.Podlać winem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na ok 1 godzinę,polewając sosem z brytfanki i ew.odrobiną wody.Obrać i zetrzeć imbir,chilli posiekać,oliwe wymieszać z miodem,dodać imbir i chilli.wyjąć pieczeń,obłożyć wierzch plasterkami boczku,posmarować glazurą.Wstawić do piekarnika i piec aż boczek się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 01.05.2012 09:40
smakowity
krokodyl 28.04.2012 00:33
fajne
AGNIESZKA144 18.04.2012 19:04
fajne
Anna152 12.03.2012 07:17
extra
Anna152 12.03.2012 07:17
extra
joanna77 13.09.2011 18:07
super danie
Margo1 04.09.2011 10:23
lubię
Tika4444 01.09.2011 07:53
fajny przepis
ankaryba 31.08.2011 11:33
smaczne
berys18 23.08.2011 14:39
super pomysł
jeta72 17.08.2011 12:13
pyszne
Ania67 01.06.2011 21:24
super
Robert10 24.04.2011 10:06
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak