Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć, pokroić na małe kawałki doprawić pieprzem. Cebulę czerwoną, marynowane kurki drobno posiekać, ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać, doprawić szczyptą chili, imbiru i kolorowego pieprzu . W dużym słoiku układać warstwowo śledzie i mieszankę cebulowo-grzybowo-ogórkową. Kiedy słoik będzie prawie pełen, zalać olejem do 3/4 wysokości słoja, dopełnić zalewą octową z grzybów. Słój zamknąć, odstawić na do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    moja mama lubi sledzie, wiec pewnie by jej posmakowała taka wariacja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !