Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie na ostro z marynowanymi kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki marynowane 1 słoik
ogórki konserwowe 4 szt.
cebula czerwona 1 szt.
chili szczypta
imbir szczypta
olej 3/4 szkl.
pieprz kolorowy szczypta
matijasy 6 (płaty)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie na ostro z marynowanymi kurkami

Śledzie wymoczyć, pokroić na małe kawałki doprawić pieprzem. Cebulę czerwoną, marynowane kurki drobno posiekać, ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać, doprawić szczyptą chili, imbiru i kolorowego pieprzu . W dużym słoiku układać warstwowo śledzie i mieszankę cebulowo-grzybowo-ogórkową. Kiedy słoik będzie prawie pełen, zalać olejem do 3/4 wysokości słoja, dopełnić zalewą octową z grzybów. Słój zamknąć, odstawić na do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 31.08.2011 21:12
Super
ilka_86 03.08.2011 12:50
moja mama lubi sledzie, wiec pewnie by jej posmakowała taka wariacja:)
Sylwia88 21.04.2011 16:23
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak