Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z bitą śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier puder 150 g
mąka 100 g
kremówka 300 ml
cukier wanilinowy
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z bitą śmietaną

Galaretkę rozpuścić w 300ml gorącej wody, jak stężeje pokroić w kostkę. Żółtka utrzeć z 10 dag cukru pudru, białka ubij na pianę, wymieszaj z żółtkami i mąką. W prostokątnej formie upiecz ciasto w 190*C. Ciasto przełóż na wilgotną ściereczkę, zwiń w roladę, zawiń w ściereczkę. Żelatynę rozpuść w 50ml wody, ostudź. Kremówkę na sztywno ubij z cukrem pudrem i waniliowym. Połącz z żelatyną. Bitą śmietaną posmaruj ciasto, rozłóż galaretkę. Zwiń roladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 21.04.2011 23:27
apetycznie wygląda
Henryka2 21.04.2011 19:56
Piękna i na pewno pyszna!
Sylwia88 21.04.2011 16:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak