Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem tuńczykowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
makaron nitki 400 g
śmietana 250 ml
czocnek 3 ząbki
pomidor 2 szt
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem tuńczykowym

Czosnek posiekać. Pomidory pokroić w kostkę. Makaron ugotować al dente. Śmietanę gotujemy na patelni, dodajemy czosnek i pomidory, a po kilku minutach odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka. Przyprawiamy pieprzem. Gotujemy kilka minut, aż sos zgęstnieje. Makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 09.06.2012 19:05
brzmi ciekawie :-)
Rique 30.05.2011 11:03
ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak