Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybno-krewetkowa z kolędrą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 3 szt
krewetki duże 10-12 szt
por (biała część) 2 szt
marchewka 2 szt
sos rybny 2 łyżki
pietruszka
grzyby mun 5 szt
papryczka chilli 1 szt
przyprawa uniwersalna 2-3 łyżki
sól
masło łyżka
woda
kolędra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybno-krewetkowa z kolędrą

Posiekanego pora podsmażamy na maśle.

Marchewkę i pietruszkę kroimy w paseczki, papryczkę chilli w kosteczkę.

Grzyby mun przygotowujemy według przepisu na opakowaniu a następnie kroimy w paseczki.

W garnku gotujemy wodę z dodatkiem przyprawy uniwersalnej(iloś wody zależy od tego czy wolimy bardziej gęstą czy mniej gęstą zupę, jeśli dodajemy więcej wody należy dodać też więcej przyprawy uniwersalnej by zupa była esencjonalna), dodajemy posiekane warzywa i gotujemy kilka minut.

Gdy warzywa są już tylko lekko twardawe dodajemy podsmażonego pora i gzryby mun oraz sos rybny.

Po chwili dodajemy oczyszczone krewetki oraz pokrojoną na kawałki rybę. Gotujemy 2-3 minuty a na sam koniec dodajemy posiekaną kolendrę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

08.02.2014 19:41
Kolendra pisze się przez en, a nie ę. :)
manaika 22.05.2012 14:01
ciekawe
Sarenka 06.07.2011 06:50
Ja tez lubie takie kobminacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak