Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z sosem pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 g
pieczarki 500 g
filet z kurczaka 500 g
czosnek 4 ząbki
olej do smażenia
śmietana 500 ml
pieprz
sól
ser żłty starty

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem pieczarkowym

Fileta kroimy w kostkę i smażymy aż się zarumieni. Następnie podsmażamy pokrojony czosnek. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy. Dodajemy kurczaka i czosnek, zalewamy śmietana, doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy al dente. Nakładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 05.07.2012 23:36
pyszne!!!
Robert10 22.08.2011 12:48
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak