Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe
boczek wędzony
cebula
musztarda
koncentrat pomidorowy
smalec
sól
pieprz
mąka
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa

Zbite płaty mięsa posmarować musztardą i koncentratem , posypać solą i pieprzem oraz położyć na nim pokrojoną cebulę i boczek .Mięso zawiąć w roladki, spiąć.Na smalcu obrumienić roladki, podlać wodą i dusić do miękkości. Sos zagęścić zawiesiną z mąki i śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak