Sposób przygotowania

Wieczorem zalewamy fasolę i zostawiamy na noc. Rano wylewamy wodę zalewamy świeżą. Wrzucamy do fasoli żeberka (może być korpus z kurczaka), kostkę rosołową i gotujemy do miękkości fasoli. Kroimy kiełbasę i boczek. Pod koniec gotowania wrzucamy pokrojony boczek i kiełbaskę. Doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem, pietruszką. Gdy fasolka będzie za rzadka możemy zagęścić wodą z mąką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata72

    palce lizać!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    smakowicie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    smakowicie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zawadka

    fajowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !