Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 1
kapusta kiszona 1/2 kg
kapusta biała 1/2 główki
boczek wędzony 500 g
pieczarki 200 g
cebula 1
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki

Makaron gotujemy wg przepisu.

Cebulę, boczek i grzyby kroimy w kostkę. Smażymy na patelni na oleju.

Kiszoną kapustę płuczemy i drobno kroimy, dodajemy do patelni i smażymy 10 minut.

Białą kapustę kroimy i dodajemy na patelnię. Smażymy kolejne 10 minut.

Wszystko podlewamy bulionem, przyprawiamy i dusimy wszystko aż kapustę będzie miękka co chwilę mieszamy, aby się nie przypaliło. Jeśli trzeba dolewamy wodę.

Gdy kapusta będzie już miękka zdejmujemy pokrywę, aby całą woda wyparowała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak