Sposób przygotowania

Podstawą do potrawki jest rosół z kurczaka ugotowany. Po ostudzeniu kurczaka wyjętego z rosołu, mięso należy obrać z kości i przykryć, aby nie wyschło. Masło rozpuścić, zdjąć z ognia, wsypać mąkę, sól, cukier oraz kucharka, ciągle mieszając. Do tego wlać około 0,75 l rosołu (wlewać powoli, w małych ilościach). Po rozprowadzeniu ponownie wstawić na ogień ciągle mieszając, aż do uzyskania zawiesiny. Po ugotowaniu wlać kremówkę i sok z cytryny - do smaku. Do przygotowanego sosu dożucamy mięso i jeszcze chwilę gotujemy. Można dodać rodzynki. Najlepiej podawać z ryżem i gotowaną marchewką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    swwietna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !