Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem śmietankowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 125 g
mąka 125 g
masło roztopione 30 g
serek mascarpone 250 g
śmietana 30% 250 g
skórka z cytryny
cukier 1\\3 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem śmietankowym

BISZKOPT : jajka ubijamy z cukrem na puszystą białą masę , następnie dodajemy do tej masy mąkę i delikatnie wymieszać , masełko roztopić i wlać . Masę dobrze połączoną i wymieszana przelewamy do formy wysmarowana masłem i mąką . Pieczemy pół godziny w 180 st. W tym czasie kiedy nam się piecze biszkopt robimy krem . Wszystkie składniki kremu miksujemy do uzyskania gęstej jednolitej masy i ten krem kładziemy na biszkopcie już zimnym abyśmy następnie całość włożyli do lodówki . Na koniec dekoracja startą czekoladą i polewa toffi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 01.03.2013 12:15
mój ulubiony
Elżbieta17 03.06.2012 14:17
rewelacja:)
zuzanna_z 29.10.2011 10:48
pycha
jeta72 28.08.2011 21:49
pysznie wygląda
piotereq 11.07.2011 13:18
super
ElizaT 28.04.2011 11:17
super
Robert10 25.04.2011 11:28
pieknie wygląda
Katarzyna/kate1980 24.04.2011 08:32
super
monika154 23.04.2011 16:26
pycha
monika154 23.04.2011 16:26
pycha
agnieszka137 21.04.2011 23:30
puszysty
halinka1011 21.04.2011 10:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak