Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany na tostach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo tostowe
bakłażan
ketchup
pomidor

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany na tostach

Bakłażany pokroić w krążki o grubości 1 cm., posolić z obu stron, odstawić na 5 min aż zaczną puszczać sok. Następnie bakłażany podsmażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Na gotowe tostach ułożyć kolejno bakłażana, plaster pomidora, posolić, popieprzyć, przykryć plastrem sera. Zapiekać w piekarniku do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 18.03.2012 22:29
mniam
Małgorzata113 21.04.2011 09:59
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak