Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakaliowe szaleństwo

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 250 ml
migdały 20 dkg
orzechy włoskie 10 dkg
morele suszone 5 dkg
cynamon 1 łyżeczka
miód 1 łyżka
goździki mielone 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: bakaliowe szaleństwo

Rodzynki zalewamy winem i odstawiamy na kilka godzin.Orzechy i migdały prażymy na patelni i siekamy je.Morele kroimy w drobną kostkę,wszystko razem łączymy a winie z moczenia rodzynek rozpuszczamy cynamon gozdziki oraz miód.Bakalie przekładamy di miseczek i polewamy sokiem winnym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 11.12.2011 10:33
Super przepis
Reda 08.12.2011 11:31
Rewelacyjny przepis.
Małgorzata113 21.04.2011 09:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak