Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina na słodko

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 1/2 kg
cebula 2 szt
cukinie małe 2 szt
rozmaryn
sok z cytryny 1/2 szt
Cynamon mielony Prymat szczypta
sól
pieprz
cukier
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: baranina na słodko

Cebulę obieramy i kroimy w plasterki i szklimy na rozgrzanym oleju.Baraninę myjemy kroimy na kawałki i dodajemy do cebuli,doprawiamy solą i pieprzem i cukrem.Dolewamy wodę i dusimy aż mięso będzie półmiękkie.Cukinię obieramy i kroimy w dość dużą kostkę skrapiamy je sokiem z cytryny i dodajemy do mięsa,dodajemy też rozmaryn i dusimy do miękkości.Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.11.2011 09:16
pychotka
Małgorzata113 21.04.2011 08:51
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak