Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa wojciechowska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1,5 litra
sałata 2 główki
kostki rosołowe 3 kostki
szczypiorek 2 pęczki
koperek 1 pęczek
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa wojciechowska

Szczypiorek drobno kroimy i gotujemy ok 10 min w wodzie z rozpuszczonymi kostkami rosołowymi.Z masła i mąki robimy zasmażkę i podprawiamy zupę.Do wywaru wkładamy pokrojoną w paski sałatę i gotujemy ok minuty.Podprawiamy śmietanę.Posypujemy drobno pokrojonym koperkiem.Podajemy gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak