Sposób przygotowania

Plastry cielęciny myjemy oprószamy solą i papryką,rozklepujemy tłuczkiem i zarumieniamy na patelni do smażenia bez tłuszczu.Cebulę obieramy kroimy na ćwiartki wkładamy do płaskiego rondla z teflonowym dnem,dodajemy drobno pokrojony seler,podlewamy rosołem i chwilę dusimy.Następnie dodajemy pomidory pokrojone w ćwiartki posypujemy tymiankiem i dusimy na małym ogniu bez przykrycia 20 min.Miękkie warzywa przecieramy przez sito,mieszamy z bazylia roztartym czosnkiem z solą i równomiernie rozkładamy na dnie żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą.Na warzywach układamy wcześniej zarumienione sznycle,następnie kładziemy na każdy sznycel plasterek szynki i sera.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 225 stopni i pieczemy 15 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !