Sposób przygotowania

Skórkę z cytryn ścieramy a z owoców wyciskamy sok.Przygotowujemy marynatę-czosnek rozdrabniamy,dodajemy majeranek i pieprz,wszystko mieszamy razem w miseczce.Sprawione ryby solimy i układamy w naczyniu,skrapiamy je marynatą,przykrywamy i odstawiamy na co najmniej 30 min.Następnie panierujemy je w bułce tartej i smażymy.Teraz przygotowujemy sałatkę-Obraną marchewkę i ogórek kroimy w paseczki pieczarki w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.Liście cykorii kroimy wzdłuż i wszystko razem mieszamy.W oddzielnej miseczce przygotowujemy sos -łyżkę musztardy mieszamy ze szczyptą soli,pieprzu i cukru,dodajemy oliwę i cały czas mieszamy.,następnie dodajemy ocet sok z pomarańczy i świeżo pokrojoną bazylię,wszystko mieszamy i polewamy sałatke.Podajemy rybę z frytkami i sałatką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zapowiada się smaczny sposób na rybę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !