Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po sycylijsku z sałatką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 4 szt
cytryny 2 szt
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
marchewka 3 szt
ogórek zielony 1/2 szt
pieczarki 5 szt
cykoria 1 szt
pomarańcza 1 szt
bazylia
musztarda ostra 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
ocet 1 łyżka
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po sycylijsku z sałatką

Skórkę z cytryn ścieramy a z owoców wyciskamy sok.Przygotowujemy marynatę-czosnek rozdrabniamy,dodajemy majeranek i pieprz,wszystko mieszamy razem w miseczce.Sprawione ryby solimy i układamy w naczyniu,skrapiamy je marynatą,przykrywamy i odstawiamy na co najmniej 30 min.Następnie panierujemy je w bułce tartej i smażymy.Teraz przygotowujemy sałatkę-Obraną marchewkę i ogórek kroimy w paseczki pieczarki w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.Liście cykorii kroimy wzdłuż i wszystko razem mieszamy.W oddzielnej miseczce przygotowujemy sos -łyżkę musztardy mieszamy ze szczyptą soli,pieprzu i cukru,dodajemy oliwę i cały czas mieszamy.,następnie dodajemy ocet sok z pomarańczy i świeżo pokrojoną bazylię,wszystko mieszamy i polewamy sałatke.Podajemy rybę z frytkami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 26.08.2011 07:22
Zapowiada się smaczny sposób na rybę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak