Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa mleczna ze szpinakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 40 dkg
mleko 1 litr
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
masło 1 łyżeczka
kiełbasa 15 dkg
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa mleczna ze szpinakiem

Szpinak przebieramy obcinamy korzonki myjemy osączamy i drobno siekamy.Mąkę mieszamy z małą ilością zimnego mleka,pozostałe mleko gotujemy i wlewamy zawiesinę z mąki,masło i posiekany szpinak.Całość gotujemy,i zdejmujemy z ognia,żółtko rozcieramy,dodajemy 2 łyżki gorącej zupy i mieszamy z pozostałą zupą.Kiełbasę obieramy ze skóry,kroimy w wąskie paski i dodajemy do zupy,doprawiamy do smaku.Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak