Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z galaretką

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka pszenna 3\\4 szklanki
mąka ziemniaczana 1\\4 szklanki
cukier 3\\4 szklanki
na krem
budyń śmietankowy 2 na 0,5 l.
mleko 2% 3 szklanki
GALARETKI DOWOLNE 2

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z galaretką

Ciasto na biszkopt wylać na blaszkę i piec do 35 minut w 170 st., następnie 2 szklanki mleka zagotować, a w pozostałym mleku rozrobić budynie, wlać do gotującego się mleka i mieszać energicznie do momentu zgęstnienia budyniu, chwilkę pogotować . Odstawić . Najpierw wylewamy dowolną jedną galaretkę na biszkopt , potem wkładamy do lodówki , po wyjęciu z lodówki idzie biały krem , znów wkładamy do lodówki , a na koniec galaretka truskawkowa i do lodówki . Tym razem zostawiamy gotowe już ciasto na dłużej .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 26.11.2012 00:13
mój ulubiony
Marzena34 22.11.2012 08:35
wspaniały
Marzena34 22.11.2012 08:35
wspaniały
Miki 21.05.2012 21:25
super
ElizaT 28.04.2011 11:17
będę robić !
ElizaT 20.04.2011 20:40
super
Małgorzata113 20.04.2011 18:41
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak