Sposób przygotowania

BISZKOPT : Białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę , dodać żółtka i mąkę wraz z proszkiem do pieczenia , wymieszać i piec 40 minut w 200 st. Jak wyjmiemy to odstawiamy aby tort przestygł i chłodny przekroić na 3 części , śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i fixami na gęsty krem tak z 10 minut , każdy krążek biszkoptu nasączyć moną osłodzona herbatą z cytryną i posmarować dżemem, na to kłaść porcję bitej śmietany , znowu biszkopt nasączyć dżemem i śmietana itd. Cały tort obsmarować z każdej strony ubitą śmietaną a boki dekorujemy dużą ilością płatków czekoladowych . Na wierzch ja zrobiłam ozdobę z masy marcepanowej i dekoratorem do ciast.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda przepysznie i pewnie tak samo smakuje :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pięknie udekorowałaś, jak z wystawy ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczny ten torcik:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ale bym sobie zjadła
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    wyśmienity
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    super torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    wygląda rewelacyjnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepiękny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepiękny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !