Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka dla dziecka z indykiem i żółtkiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1/2 szt
ziemniak 1/2 szt
brokuły kilka różyczek
korzeń pietruszki kawałek
por kawałek
kasza manna 1 łyżeczka
ugotowane żółtko 1/2 szt
woda 1 szkl.
indyk 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka dla dziecka z indykiem i żółtkiem

Warzywa kroimy w talarki. Wkładamy do wrzątku i trzymamy ok 10 min. Dodajemy pokrojone brokuły i por i gotujemy 10 min. Na 5 min. przed końcem gotowania dodajemy kaszę mannę. Osobno gotujemy mięso ok 20 min. Ugotowane warzywa miksujemy z częścią wywaru warzywnego, z mięsem bez wywaru i żółtkiem. Dodajemy masło i łączymy z pozostałym wywarem warzywnym do uzyskania konsystencji papki i ponownie gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.01.2012 22:27
niezłe
tomek18 27.09.2011 07:18
wypróbuje napewno
ronald88 09.07.2011 16:29
super
Juleczka20 22.04.2011 07:09
świetna
malaczarna23 02.03.2011 00:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak