Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 36 szt.
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Ciasto francuskie pokroić na 36 paseczków, o szerokości ok. 1 cm oraz długości ok. 12 cm. Ciasto ponawijać spiralnie na paróweczki. Gotowe paróweczki posmarować roztrzepanym jajkiem, aby podczas pieczenia uzyskały lśniący, złoty kolor. Piec ok. 15 minut, w piekarniku rozgrzanym do 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 11.08.2011 21:46
wyglądają rewelacyjnie
halinka1011 20.04.2011 18:51
świetny przepis
halinka1011 20.04.2011 18:51
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak