Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką w Galarecie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 600 g
śliwki suszone 15 szt.
masło 100 g
bulion 250 ml
Majeranek suszony Prymat
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką w Galarecie

Masło utrzyj z tymiankiem i majerankiem, dopraw solą i pieprzem. Zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika. Zagotuj 2l wody. Do wrzątku włóż schab, gotuj przez 2 minuty. Wąskim długim nożem zrób otwór przez całą długość. Podmrożone masło pokrój w kostkę. W nacięcie na przemian wkładaj śliwki i kawałki masła. Schab natrzyj solą i olejem. Piecz 60 min w 200*C. Pokrój w grube plastry. Żelatynę zalej małą ilością zimnej wody. Gdy spęcznieje wymieszaj z bulionem. Plastry schabu ułóż na półmisku i zalej tężącą galaretką. Wstaw do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak