Sposób przygotowania

Masło utrzyj z tymiankiem i majerankiem, dopraw solą i pieprzem. Zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika. Zagotuj 2l wody. Do wrzątku włóż schab, gotuj przez 2 minuty. Wąskim długim nożem zrób otwór przez całą długość. Podmrożone masło pokrój w kostkę. W nacięcie na przemian wkładaj śliwki i kawałki masła. Schab natrzyj solą i olejem. Piecz 60 min w 200*C. Pokrój w grube plastry. Żelatynę zalej małą ilością zimnej wody. Gdy spęcznieje wymieszaj z bulionem. Plastry schabu ułóż na półmisku i zalej tężącą galaretką. Wstaw do lodówki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !