Sposób przygotowania

ser bialy dzielimy na dwie czesci
galaretke niebieska rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu
galaretki zieleone w dwoch osobnych naczyniach w 1/2 ilosci wody podanej w przepisie na opakowaniu
wystudzic galaretki
biszkopt wczesniej upieczony przekroic na dwie czesci
do jednej porcji sera dodac jagody i galaretke zielona - dobrze wymieszac
do drugiej porcji sera dodac tylko galaretkre zielona i dobrze wymieszac
kolejnosc warstw:
biszkopt
masa jagodowa - odczekac az stezeje
biszkopt
masa zielona - odzekac az stezeje
galaretka niebieska
zostawic w lodowce na ok 3 godziny

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajna nazwa ciasta
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię ciasta z jagodami.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    sernik pierwsza klasa!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    swietny
  • 3
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    dziekuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    dziekuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    fajne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi pysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    super wygląda to ciasto i na pewno też tak smakuje, a poza tym fana nazwa ciasta:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    jaka fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    polecam przepis do wykorzystania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ja chętnie z niego skorzystam, tyle, że muszę poczekać na sezon jagodowy...
  • 0
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszności, użyję mrożonych jagód

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !