Sposób przygotowania

Ser biały mielimy skórkę z cytryny bardzo drobno kroimy,jabłka obieramy i kroimy w kostkę i dzielimy na dwie części.Z mąki orzechów masła,cukru pudru,cukru waniliowego i skorki z cytryny z dodatkiem 3 żółtek zagniatamy,dzielimy ciasto na dwie części i wstawiamy do lodówki.Przygotowujemy nadzienia-ser,masło kaszę mannę,skórkę z cytryny i jabłka mieszamy dodajemy ubitą wczęśniej pianę z białek z cukrem.Jedną połwę ciasta wałkujemy na placek grubości 3,5 cm układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze i wkładamy do piekarnika,gdy się upiecze wyciągamy wykładamy na ciasto nadzienie.Z drugiej połowy ciasta robimy wałeczki i kładziemy je na masie w taki sposób by tworzyły kratkę..Całość ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy aż ciasto się zarumieni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !