Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Rafaello

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krakersy 3 paczki
mleko 1 l
cukier 1/2 szklanki
masło 250 g
żółtko jajek 1 sz
wiórki kokosowe 200 g
budyń śmietankowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Rafaello

Zrobić budyń i go ostudzić (z cukrem,mlekiem)
Po ostygnięciu zmiksować z żółtkiem i masłem. Można dodać wiórki.

Na blaszce układać warstwowo: krakersy, masa,krakersy,masa, a na końcu masę zasypać wiórkami.

Odstawić do lodówki na ok. 2 godziny aż zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 20.04.2011 15:08
na pewno dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak