Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza wiejska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
drożdże świeże 14 gram
sól 1 łyżeczka
mleko kilka łyżek
cukier 1 łyżeczka
kiełbasa podwawelska 1 pałka
ser żółty
oliwki zielone
keczup pikantny
woda 200 ml (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza wiejska

Mleko lekko podgrzać, rozkruszyć do niego drożdże, dodać trochę mąki i cukru i wymieszać.Ma mieć konsystencję śmietany.Odstawić na chwilę do rośnięcia. Mąkę wymieszać z solą, dodać podrośnięte drożdże i powoli wlewać gorącą wodę.Wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Blachę wysmarować olejem, wyłożyć ciastem. Ciasto posmarować keczupem, ułożyć plasterki kiełbasy i oliwek.Posypać startym żóltym serem.Piec w temp 250 stopni ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 20.07.2012 18:47
extra
ElizaT 20.07.2012 10:00
wygląda na smaczną
emilia11 18.08.2011 11:23
pyszna
ewasylwia 20.04.2011 15:51
lubię wszystkie pizze, ta też jest fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak