Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BOSKA PANNA COTTA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 300 ml
cukier drobny 30 gram
wanilia 1 szt
amaretto 50 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat
ser biały 300 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: BOSKA PANNA COTTA

Śmietanę kremówkę zagotować z laską wanilii i cukrem, odstawić na chwilkę.
W tym czasie rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie (około 100ml).
Do śmietany dodajemy małymy porcjami twaróg wcześniej zmielony i miksujemy. Dolewamy rozpuszczoną żelatynę i amaretto. Wszystko delikatnie miksujemy.
Nalewamy do małych pojemniczków i schładzamy. /mniej więcej po około 3h deser jest gotowy do spożycia.
Polecam sos malinowy lub syrop klonowy do dekoracji jak i dla podkręcenia smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 23.05.2011 11:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak