Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puszysty sernik z migdałami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 1,3 szklanki
cukier puder 0,5 szkalnki
jajko 1
margaryna 100 g
masa: margaryna 150 g
budyń waniliowy 1
mąka ziemniaczana 1 lyzka
cukier 1 szklanka
jajko 7
sól szczypta
płatki migdałowe
twaróg 1 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: puszysty sernik z migdałami

Ciasto: Zagniatamy skladniki na ciasto w jednolite ciasto, mozemy troche podsypywac maka. Wkladamy do lodowki na 20 min, walkujemy cienko i wykladamy ciastem blache, nakluwajac widelcem. Pieczemy 10 min w 200 stopniach. Masa: miksujemy margaryne, nastepnie dodajemy ser i miksujemy. Dodajemy budyn waniliowy i lyzke maki oraz ubite zoltka z cukrem. Miksujemy, aby polaczyc skladniki. Na koniec ubijamy piane z bialek ze szczypta soli i delikatnie mieszamy lyzka z masa. Mase przekladmy na upieczone ciasto i pieczemy 70 min w 180 stopniach. Na koniec ciasto polewamy polewa i posypujemy platkami migdalow.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 25.11.2013 11:34
bardzo dobry i ładnie wyglada:)
Magdalena80 05.10.2011 22:18
taki serniczek by się zjadło
Beatris 11.08.2011 11:04
Z przyjemnością zjadłabym kawałek.
eduszo
eduszo 26.04.2011 09:30
Lubie serniki są pyszne.
agnieszka214 24.04.2011 13:40
mniam
Justyna Jussstiii 23.04.2011 17:43
super
novita23 23.04.2011 11:06
super
jolita 23.04.2011 10:06
fajny przepis
novita26 23.04.2011 09:52
super
iwa643 23.04.2011 07:01
śliczny
monika154 22.04.2011 20:14
mniam
agnieszka214 21.04.2011 09:39
smaczne
Katarzyna/kate1980 20.04.2011 15:10
dla mnie też pyszne
Babciagramolka 20.04.2011 12:16
Jak jest polewa czekoladowa to juz dla mnie pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak