Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec bez spodu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 25 dkg
cukier 1 szkl
jajko 8
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olejek migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec bez spodu

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać sparzony i zmielony dwa razy mak, bułkę tartą, olejek i na końcu ubitą pianę z białek. Wszystko lekko i delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą prodiża - piec około 40 minut. Po upieczeniu polać polewą i posypać orzechami lub kokosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.11.2011 13:47
lubię makowce
Justyna Jussstiii 25.09.2011 09:10
super
berys18 17.04.2011 11:26
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak