Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 700 g
śmietana 22% 150 g
cebula biała 2 szt
masło 50 g
sól do smaku
kucharek na zimę do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w śmietanie

Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w postkę. Wrzucić na wrzątek, gotować 5 min. i odlać na sito, przelać gorącą wodą.
2. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić grzyby. Podlać wodą do połowy wysokości.
3. Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić do grzybów.
4. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, aby nie przywarły i ewentualnie uzupełnić wodę. Wsypać sól i pieprz.
5. Po 30 min. duszenia dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 13.08.2012 22:01
smaczne grzybki
PaniMISIOWA 27.10.2011 12:33
uwielbiam takie grzybki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak