Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w postkę. Wrzucić na wrzątek, gotować 5 min. i odlać na sito, przelać gorącą wodą.
2. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić grzyby. Podlać wodą do połowy wysokości.
3. Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić do grzybów.
4. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, aby nie przywarły i ewentualnie uzupełnić wodę. Wsypać sól i pieprz.
5. Po 30 min. duszenia dodać śmietanę.

Komentarze

  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam takie grzybki!
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne grzybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !