Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gicz duszona w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2ząbki
cebule 3
gicza cielęca 80dag
pomidory 6
natka pietruszki pęczek
mąka łyżka
olej 3łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gicz duszona w pomidorach

Mięso umyć,osuszyć ,podzielić na równe kawałki ,oprószyć sola i pieprzem .Czosnek i cebulę obrac ,pokroić w plastry.Natke opłukać ,osuszyć,posiekać .Olej rozgrzać w rondlu ,wrzucić cebule ,podsmażyć ,nie rumienić ,włożyć kawalki mięsa i czosnek,dodać makę ,wymieszać ,smażyć aż mięso bedzie rumiane.Pomidory spażyć ,obrać ze skórki ,pokroić w ćwiartki .Pomidory i natkę (łyzeczkę pozostawić)dodać do mięsa .Podlać winem lub bulionem ,przyprawić do smaku solą i pieprzem .Dusić około 1godz pod przykryciem na małym ogniu.Przed podaniem posypać pozostała natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 11.10.2011 09:20
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak