Sposób przygotowania

Mięso umyć,osuszyć ,podzielić na równe kawałki ,oprószyć sola i pieprzem .Czosnek i cebulę obrac ,pokroić w plastry.Natke opłukać ,osuszyć,posiekać .Olej rozgrzać w rondlu ,wrzucić cebule ,podsmażyć ,nie rumienić ,włożyć kawalki mięsa i czosnek,dodać makę ,wymieszać ,smażyć aż mięso bedzie rumiane.Pomidory spażyć ,obrać ze skórki ,pokroić w ćwiartki .Pomidory i natkę (łyzeczkę pozostawić)dodać do mięsa .Podlać winem lub bulionem ,przyprawić do smaku solą i pieprzem .Dusić około 1godz pod przykryciem na małym ogniu.Przed podaniem posypać pozostała natką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !