Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z kaszą i winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 50dag
cebula 1
śmietana kwaśna 1\\2szkl
śmietana gęsta 1\\2szkl
rosół 1\\2szkl
kasza jęczmienna 1szkl
sól
pieprz
cukier
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z kaszą i winogronami

Mięso pokroić w kostkę ,cebule posiekac i lekko podsmażyć .Do rondla z cebula włożyc cielęcinę i mocno zrumienić na duży ogniu.Wsypać umyte i przebrane winogrona ,podlać rosołem i dusić pod przykryciem ok 5min.Dodac śmietanę i ugotowaną kaszę,wymieszać i doprawić solą ,pieprzem i cukrem.Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak