Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna brukselka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
czosnek 3 ząbki
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżka
bulion 3 szkl
brukselka 30 dag
kiełbasa 15 dag
paoryka słodka mielona do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna brukselka

Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w grubą kostkę, przesmaż na oleju z rozgniecionym czosnkiem. Po chwili dodaj koncentrat pomidorowy. Potrawę oprósz maka, wymieszaj, zasmaż, wlej bulion. Kiedy zacznie wrzeć, włóż brukselkę. Gotuj 20 min pod przykryciem na małym ogniu, pod koniec gotowania dodaj obraną i pokrojoną w słupki kiełbasę. Przypraw papryka, solą, pieprzem i szczypta cukru. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.03.2014 07:56
świetny pomysł
Aleksandraa 09.02.2013 17:50
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak