Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z penne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne ok 300g
boczek wędzony 20dag
pieczarki 20dag
por
ser żółty 30dag
sos serowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z penne

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na chrupko. Oczyszczone i pokrojone pieczarki podsmażyć na maśle, oprószyć przyprawą uniwersalną i dodać pokrojony por. Dusić chwilę. Wszystko dokładnie wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć do niego makaron z dodatkami. Zalać sosem (np. z torebki:) wg. opakowania rozrobić z wodą, ewentualnie doprawić) i posypać startym serem. Zapiec ok 30 min na środkowej półce piekarnika w 180stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak