Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort z sera ricotta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser ricoota 50 dkg
mąka 6 dkg
rodzynki 5 dkg
owoce kandyzowane 10 dkg
jajko 4 szt
cukier 10 dkg
skórka z cytryny - otarta 1 szt
tłuszcz do formy
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: tort z sera ricotta

Z jajek oddzielamy żółtka od białek,żółtka ucieramy z cukrem i po troszku dodajemy ser i skórkę z jednej cytryny i cały czas ucieramy.Rodzynki kroimy,do masy serowej dodajemy mąkę,owoce kandyzowane i rodzynki.Z białek ubijamy pianę i łączymy z przygotowaną masą.Tortownice smarujemy tłuszczem oprószamy mąką i wlewamy masę.Pieczemy 40 min w 160 stopniach aż nabierze ładnego złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 02.08.2012 22:42
brzmi swietnie
anemon 09.05.2011 07:24
Uwielbiam takie ciasta.
magical66 20.04.2011 08:18
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak