Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 1 cm plastry, cienko rozbić. Każdy kotlet posypać solą, pieprzem i majerankiem. Przygotowujemy ciasto. Jajka rozdzielamy. Szczypiorek myjemy i siekamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka mieszamy z przesianą mąką, dodajemy ubitą pianę, dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy piwo oraz posiekany szczypiorek.
Rozgrzewamy olej na patelni. Każdy plasterek mięsa smarujemy serkiem topionym,następnie zanurzamy w cieście i układamy na patelni. Smażymy z obu stron.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    doskonałe
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    zjadło by się
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś innego niż zwykły schabowy
  • 0
    original
    Opublikowano

    MarianM

    smakowały by mi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pięknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wyglądają smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    uqash24

    brzmi smakowicie :)
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    smaczne mięcho
  • 0
    th-2
    Opublikowano

    atort111

    dobre kotlety
  • 0
    dsc04136
    Opublikowano

    2milutka

    musi być pycha :))))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !