Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak z gruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
gruszki 2 szt.
rodzynki 1 garść
migdały 1 garść
sok z połowy cytryny
olej 2-3 łyżki
sól
majeranek
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak z gruszką

Pierś z kurczaka umyj, osusz, pokrój na niewielkie kawałki. Posyp solą i ostrą papryką, lekko wymieszaj. Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój na kawałki.
Olej rozgrzej na patelni, wlej sok z cytryny, włóż kurczaka. Podsmaż. Dodaj gruszki, rodzynki i migdały (najlepiej obrane). Lekko oprósz majerankiem. Podlej niewielką ilością wody, duś na małym ogniu, aż płyn odparuje oraz do miękkości gruszek. Od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 12.07.2012 10:35
mmm
Emilia21 12.07.2012 10:35
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak