Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Turecka sałatka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 125 g
szynka 100 g
jabłka 100 g
płatki migdałowe 2 łyżki
papryka czerwona 1 szt.
papryka zielona 1 szt.
sól
pieprz
ryż 400 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Turecka sałatka ryżowa

Ryż wymieszać z majonezem i jogurtem. Pokroić szynkę i jabłko w kostkę. Płatki migdałów i pokrojoną w kostkę paprykę przełożyć do ryżu. Przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 08.06.2012 07:35
super
Krystyna32 20.04.2011 07:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak