Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj smażony w pietruszce i kaparach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
masło 5 dkg
oliwa 4 łyżki
mąka 35 dkg
białko 2 szt
cytryna 1 szt
kapary 5 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj smażony w pietruszce i kaparach

Filet opłukać, posypać pieprzem i solą po czym zanurzyć w białku i obtoczyć w mące. Smażyć na słabym ogniu na złoty kolor zużywając połowę tłuszczu. Usmażone filety trzymać w cieple,na pozostałym tłuszczu obsmażyć kapary. podawać z plastrami cytryn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 27.10.2011 20:17
super rybka
Margo1 11.06.2011 10:55
ekstra
Mariusz10 20.04.2011 00:18
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak