Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na białej kiełbasie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 500 g
zupa w proszku 2 opakowania
czosnek ząbki 3
majeranek 1 łyżeczka
ziemniaki 4
kostka rosołowa 1
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 3

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na białej kiełbasie

Do zimnej wody wrzucamy białą kiełbasę i gotujemy na małym ogniu ok. 45 minut. Ugotowaną kiełbaskę wyjmujemy, kroimy w plasterki, a do zupy dodajemy pokrojone ziemniaki, kostkę rosołową oraz liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok. 30 minut i po tym czasie wlewamy zupy w proszku zrobione wg instrukcji na opakowaniu. Dokładnie mieszamy, dodajemy jeszcze rozgniecione ząbki czosnku i majeranek i trzymamy na małym ogniu ostatnie 10-15 minut. Przed podaniem wrzucamy plasterki białej kiełbasy i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 03.03.2013 20:17
pyszny obiadek
ewaa 11.11.2012 18:28
smaczny
dianix 18.06.2012 20:12
zurku ie robie zbyt czesto, ale bardzo lubie
kasienka23 10.11.2011 10:07
robię tak samo:)
Mati13 30.04.2011 13:07
smaczny
artur7 26.04.2011 09:21
smaczne
Janek1 25.04.2011 16:12
też lubię
Pola2 23.04.2011 18:39
lubię
Jolanta_P-S 23.04.2011 08:26
mam też już zrobiony
eduszo
eduszo 20.04.2011 16:31
Szybkie i proste.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak