Sposób przygotowania

Masło stopić, ostudzić. Ciasteczka czekoladowe bardzo drobno rozkruszyć widelcem. Następnie wymieszać z zimnym masłem i przełożyć masę do posmarowanej kilkoma kroplami oleju okrągłej formy. Trzymać w chłodnym miejscu ok 45 minut. Jagody delikatnie opłukać zimną wodą. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Serek mascarpone wymieszać z cukrem i sokiem jagodowym. Żelatynę podgrzewać do momentu, aż spęcznieje i się rozpuści. Ostudzona dodać do serka. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do kremu. Posmarować spód tarty kremem, trzymać w zimnym miejscu ok 2 godziny. Białą czekoladę zetrzeć dłuższą stroną na tarce o dużych oczkach. Ułożyć na wierzchu tarty wiórki czekoladowe. Przed podaniem oprószyć ciasto cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !