Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i cynamonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szarlotka
śmietana 30% 1 szklanka
cynamon
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i cynamonem

Szarlotke przygotowujemy zgodnie z przepisem dodanym przeze mnie wcześniej: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/63801/szybka-szarlotka-z-duza-iloscia-jabluszek.html

Smietanę przelewamy do wysokiego pojemnika i miksujemy, gdy zaczyna sztywnieć dodajemy cukier i jeszcze chwile ubijamy. Upieczoną, zimną szarlotkę kroimy w zgrabne kawałki - układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na 15 minut w temp 200*, następnie układamy na talerzyku, dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy cynamonem. Jemy odrazu, póki ciepłe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 15.08.2012 22:47
niebo w gębie
ewelina63 09.11.2011 11:12
ekstra pomysł
Elżbieta17 08.06.2011 11:13
Bardzo lubię szarlotkę:)
Mati13 27.04.2011 08:22
musi byc smaczna:)
ada12302 19.04.2011 22:44
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak