Sposób przygotowania

Szarlotke przygotowujemy zgodnie z przepisem dodanym przeze mnie wcześniej: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/63801/szybka-szarlotka-z-duza-iloscia-jabluszek.html

Smietanę przelewamy do wysokiego pojemnika i miksujemy, gdy zaczyna sztywnieć dodajemy cukier i jeszcze chwile ubijamy. Upieczoną, zimną szarlotkę kroimy w zgrabne kawałki - układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na 15 minut w temp 200*, następnie układamy na talerzyku, dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy cynamonem. Jemy odrazu, póki ciepłe:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    musi byc smaczna:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Bardzo lubię szarlotkę:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    ekstra pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    niebo w gębie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !