Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z rybą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 35 dkg
jajko 3 szt
mleko 1 szklanka
sól
Farsz:
ryba 1 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 13 dkg
czosnek 1 ząbek
ser żółty 5 dkg
masło lub margaryna 10 dkg
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
mleko
włoszczyzna 1 (bez kapusty)
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z rybą

Rybę sprawiamy i kroimy na kawałki.Włoszczyznę obieramy płuczemy i zalewamy gorącą wodą,dodajemy liść laurowy,ziele angielskie i gotujemy wywar.W wywarze gotujemy rybę ok 15 min,następnie ją wyjmujemy studzimy wyjmujemy ości i mielimy w maszynce razem z gotowanymi warzywami,dodajemy bułkę namoczoną w mleku,jajka,ząbek czosnku roztarty z solą i przyprawiamy pieprzem.Z mąki jajek i mleko robimy ciasto o konsystencji gęstej śmietany.Smazymy nalesniki nakładamy farsz i zwijamy w rulon.Układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem,posypujemy startym serem i polewamy stopionym tłuszczem.Zapiekamy 20 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 20.04.2011 00:47
robiłam z makrelą i były super!
halina17 19.04.2011 18:38
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak