Sposób przygotowania

Rybę sprawiamy i kroimy na kawałki.Włoszczyznę obieramy płuczemy i zalewamy gorącą wodą,dodajemy liść laurowy,ziele angielskie i gotujemy wywar.W wywarze gotujemy rybę ok 15 min,następnie ją wyjmujemy studzimy wyjmujemy ości i mielimy w maszynce razem z gotowanymi warzywami,dodajemy bułkę namoczoną w mleku,jajka,ząbek czosnku roztarty z solą i przyprawiamy pieprzem.Z mąki jajek i mleko robimy ciasto o konsystencji gęstej śmietany.Smazymy nalesniki nakładamy farsz i zwijamy w rulon.Układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem,posypujemy startym serem i polewamy stopionym tłuszczem.Zapiekamy 20 min w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    robiłam z makrelą i były super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !