Sposób przygotowania

Filety myjemy nacieramy solą i skrapiamy oliwą i posypujemy tymiankiem i rozmarynem,odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.Kapustę myjemy osuszamy i drobno szatkujemy,przekładamy do miski i lekko solimy by stała się miękka.Jabłka i cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.W rondlu rozgrzewamy oliwę szklimy na niej cebulę dodajemy jabłka oraz odciśnietą z nadmiaru soku kapustę.W szklance ciepłej wody rozpuszczamy kostkę rosołową i zalewamy kapustę.Ciągle mieszając doprawiamy kminkiem solą oraz pieprzem,dusimy na małym ogniu 15 min.Dno żaroodpornego naczynia smarujemy tłuszczem,przekładamy kapustę a na wierzchu układamy filety,z masła odcinamy cienkie plasterki i kładziemy na rybie.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 60 min.Podajemy z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ekstra przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !